22/10/11

'En persona' presenta Sidonie i el seu últim projecte 'El Fluido García'

Sidonie va presentar ahir el seu nou CD, “El Fluido García”, a la Sala Apolo de Barcelona en una sessió de En persona, la tercera edició d’una aposta pels concerts-tertúlia.

La Sala Apolo de Barcelona, amb la pista plena de cadires, va rebre ahir una nova sessió del programa En persona. El grup Sidonie va venir a presentar el seu CD, “El Fluido García”, i a respondre les preguntes que durant una estona va poder fer el públic. D’aquesta manera, els fans del grup van poder conèixer la cara més humana dels tres components de Sidonie: Marc Ros, Jesús Senra i Axel Pi.

A les 21h totes les cadires de la pista i els balcons laterals de la sala ja estaven plens. Els músics van sortir uns minuts tard enmig dels aplaudiments d’un públic molt entregat. El tret de sortida el van donar amb la cançó La sombra, seguit d’altres temes antics. A continuació van presentar el seu últim projecte, “El Fluido García”, CD que va sortir a la venta tot just el passat 18 d’octubre. El tancament del concert va fer aixecar tot el públic de les cadires per aplaudir els Sidonie i un dels temes més representatius del seu nou CD: El bosque.

El concert portava una sorpresa per al públic. Santi Balmes i Julián Saldarriaga, components del grup Love of Lesbian, van pujar a l’escenari a compartir una estona de música amb Sidonie. Marc Ros va explicar: “ens vam conèixer pixant..., i vam comparar...” Els dos grups ja fa molts anys que són amics, i el públic ho va poder apreciar en la seva escenificació.

Després d’una estona de música va arribar l’hora de la tertúlia. Els tècnics van fer espai a l’escenari i hi van posar una tauleta amb cadires igualment petites. Entre ampolles, copes de vi i alguna cervesa, els tres amics van obrir pas al torn de preguntes. El silenci inicial del públic va fer sortir l’espontani humor dels músics, creant així un ambient agradable i de proximitat. Durant els minuts de tertúlia, les rialles tant dels espectadors com dels Sidonie van omplir la Sala. Sense anar més lluny, la primera pregunta: “qué os ha inspirado el nombre de “El Fludo García”? quién es García? y lo más importante, de qué tipo de fluido estamos hablando?”. Seguint la línia van anar sortint preguntes ben elaborades que van rebre respostes com “psicodelia de puta madre hecha en esta país”.

A la pregunta de què en pensaven sobre les crítiques de la premsa cap al nou CD, els Sidonie van voler reivindicar el volum que posen als seus concerts quan toquen cançons de “El Fluido García”, ja que el pugen molt, com va poder apreciar el públic de l’Apolo. En canvi, només parlen del retorn del grup a la psicodèlia.