12/1/12

Confidències dalt l'escenari. Motis/Chamorro/Terraza

El Jamboree de Barcelona va acollir, el passat diumenge, el primer concert del cicle Andrea Motis, Joan Chamorro & Friends que tindrà lloc a la sala durant el primer trimestre de l’any. Motis i Chamorro, acompanyats pel pianista Ignasi Terraza, van sortir a l’escenari a oferir una bona dosis de jazz.

El repertori que van tocar, en gran part, forma part del CD Joan Chamorro presenta Andrea Motis, que van gravar els músics l’any 2009, juntament amb molts altres artistes de talla internacional. Alguns temes, com va anar dient Chamorro mentre els presentava, no els havien tornat a tocar des de la gravació del CD, com són, per exemple, Basin Street Blues o It’s a Wonderful World.

El públic, que omplia la sala més enllà dels seus límits, va poder gaudir d’un jazz net, tendre, amb molt sentiment. Per la seva banda, els tres músics presentaven els temes de tant en tant, quan sortien de l’estat de trànsit en què es trobaven, abstrets, com si fossin a un altre món. Terraza va oferir uns solos impecables; Motis va mostrar preferència per la trompeta, més que pel saxo; i Chamorro ensenyava, orgullós, el seu immens saxo baix.

Els temes que van sonar, variats, decidits i retocats a última hora, van ser, entre d’altres, Somewhere over de rainbow, Someday my Prince will come, Desafinado, New Orleans, I can’t believe that you are in Love with me, Twenty-four hours a day, L.O.V.E i un increïble Please don’t talk about me when I’m gone, que va impressionar el públic amb la seva animada execució i velocitat.