31/12/09

Balanç del 2009

Ha passat un any més. En alguns aspectes ha estat un any complicat, per culpa de la crisi, però això ja ve de llarg i no s'acaba pas aquí, no; i la grip A, que per culpa dels mitjans de comunicació semblava que acabaria amb la humanitat; i totes aquestes coses que ens han estat preocupant amb més o menys alarma durant l'any.
Per altra banda, viquipèdia informa que el 2009 ha sigut:
- L'Any del Bou (segons l'horòscop xinès).
- L'Any Internacional de l'Astronomia (segons l'ONU).
- L'Any Internacional de la Reconciliació (segons l'ONU).
- L'Any Internacional de les Fibres Naturals (segons l'ONU).
- L'Any Internacional de l'Aprenentatge dels Drets Humans (un cop més segons l'ONU).
- L'Any Internacional del Goril·la (cony que pesats els de l'ONU!).
- L'Any de l'escriptor Nikolái Gógol (segons l'Unesco).
- L'Any de la juventut a Rússia.
- L'Any Europeu de la Innovació i la Creativitat.
- L'Any de Darwin.
I també per cortesia de viquipèdia podem saber quanta gent famosa ha mort durant aquest any, (seria injust citar-ne alguns i oblidar els altres). El que no ens diu és quanta gent ha mort a la guerra, quanta gent ha mort per malaltia, quantes persones han mort de vellesa, quantes víctimes de violència de gènere hi ha hagut ni quants nens han mort abans del que ens agradaria sentir, (i tants altres...).
I el 2009 ha sigut l'any del Barça, sens dubte! Han fet una gran feina, s'ha de reconèixer.
En resum, pel què fa a la societat en general hi ha hagut alts i baixos, però sembla que de moment podrem passar al 2010 i desitjar que tot sigui millor.

Personalment, suposo que ha estat un any força profitós. També he tingut els meus alts i baixos. Amb les meves èpoques de més estupidesa o menys.
S'ha de dir que no he anat de viatge enlloc, aquest estiu, i espero que l'any que ve sí que es pugui!
I he començat 1r de batxillerat, i de moment va bé, no em puc queixar. Tot i així, totes les activitats que comencen el setembre no es poden valorar fins que les acabes, si hi ha sort, a principis d'estiu.
Però em sembla que ha sigut un bon any. Crec que he après moltes coses, sobre els altres i sobre mi. Ara sé com funciona el meu cervell i ja començo a dominar-lo. Tot i així és clar que encara em queden un munt de coses per fer i aprendre. Però temps al temps! El que de veritat estic satisfeta d'haver après és a valorar-me pel què tinc, i no pel què em falta. Crec que he trobat una manera de sentir-me força aprop de la felicitat.

Sí. El 2009 ha estat un bon any. Però espero que el 2010 sigui molt, molt millor.

1 comentari:

Paula ha dit...

I tant que ho serà, serà grandiós. Només et recordo que hi ha SEVILLA! :)