19/4/11

Neteja a fons

De vegades, tot i que es fa força complicat, cal fer neteja. Llençar un munt de coses inútils que en el fons saps que mai més necessitaràs però que en principi guardaves "per si de cas". S'ha de fer amb els armaris, que estan plens de roba que no t'agrada i que no faràs servir mai més, perquè ja no és de la teva talla, perquè està massa vella i comença a fotre pena que la portis pel carrer o perquè te la vas comprar un dia pensant que et quedaria bé iun cop a casa vas veure la realitat...
També s'ha de fer amb totes les capses i caixes que hi ha per casa i que estan plenes d'objectes que mai fas servir, i que per això estan dins de capses i caixes, perquè no els necessites. No necessites trenta clauers, perquè només tens un joc de claus. No necessites vint llibretes, perquè ja no escrius sobre paper des que et vas fer el bloc. I no necessites mil records que cada vegada que mires et transporten a una època desagradable que no t'agradaria tornar a viure... però mai els has llençat perquè, tot i així, hi ha alguna cosa que et diu que no ho hauries de fer... Tothom diu que aquestes petites coses són les que formen la vida. I potser sí, potser sí que aquests mil records te'ls pots guardar al fons de les capses i les caixes, però la resta ja ho pots portar a reciclar tot, o regalar-ho.
I també està bé, de tant en tant, mirar totes les llistes que tens al mòbil, a internet... i adonar-te que hi ha gent amb qui mai més tornaràs a parlar, o que fins i tot pot ser que ja no existeixin. No està malament esborrar aquesta gent, és un pas per oblidar i passar pàgina.

I igual que amb tots els armaris, les capses, les caixes i les llistes, de vegades, si et poses a pensar, ni que sigui intentar-ho, et pots aconseguir treure el cap alguns prejudicis que fins ara t'impedien fer tot allò que volies, o que no sabies que volies; fer coses que desitjaves però et feien por, perquè mai les havies fet i no havies tingut l'ocasió de començar-les... I si et pots netejar el cap i eliminar-ne un munt de tonteries és possible que arribis a fer-ho...
Jo ja m'entenc... suposo que ja m'entenc.

3 comentaris:

Igor ha dit...

Ja em pasaràs la fórmula. Tinc la sensació que porto el cos i el cap carregat de coses inútils.
I els armaris reals també.
Salut.

Carina ha dit...

crec que és només proposar-s'ho... i agafar un dia que tinguis una mica de temps i començar per un racó... al cap d'unes hores, o uns dies, ja ho tindràs arreglat :)

Àlex Gállego Casals ha dit...

Pasar página... bona metáfora de la vida... el llibre, vull dir.
Encara que, com als llibres... si l'escriptor/a de torn sap dirigir la narració, o l'argumentació, mai oblida que hi deia a la página anterior.
Neteja a fons... ¿lobotomia? jaja
Una mica generalitzador, l'escrit, vull dir, tirant de tòpic, tot i això, no está malament, m'ha fet pensar... i espero entendre'm.

i la cançó de torn...
http://www.youtube.com/watch?v=rVoedbtnlt4